DÜNYA DOWN SENDROMU FARKINDALIK GÜNÜ KUTLANDI

22.03.2018

Bafra Özel Eğitim Uygulama Merkezi tarafından, okulun konferans salonunda 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü etkinliği gerçekleştirildi.

Down Sendromu hakkında toplumsal farkındalık yaratmak, Down sendromlu bireylerin ayrımcılık ve önyargıya maruz kalmasını önlemek, erken ve sürekli eğitimin önemine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte gün hakkında bilgiler verildi. Birleşmiş Milletler’in, toplumda farkındalık yaratmak amacıyla 21 Mart'ı resmi Dünya Down Sendromu Günü olarak tanıdığına değinildi.

Programda ayrıca Down Sendromu hakkında şu bilgilere yer verildi. Her milletten, her ırktan down sendromlu insanlar var, her sekiz yüz insandan birinin olma ihtimali var, Dünya'da 6 milyon insan civarında ve Türkiye'de de 70 bin civarında down sendromlu olduğu tahmin edilmekte. Down Sendromlu insanlar için en önemlisi eğitilmeleridir. Eğitim her insan için önemliyken bu insanlar için çok daha önemli.

'Down sendromlu çocuklar anne karnın da tespit ediliyor'

Down sendromlu çocukların anne karnın da tespit edildiğini belirten yetkililer down sendromluların zihinsel gelişimleri açısından 1 yaşını doldurmaları gerekmekte olduğunu, bir yaşını dolduran insanların, bir yaşından itibaren rehabilitasyon merkezlerinde eğitim alabilmekte olduklarını ifade ettiler.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Bizler her zaman gönlümüzle tüm engelli kardeşlerimizin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Dolayısıyla tüm Down Sendromlu bireylerin ve ailelerinin bu önemli günlerini yürekten kutluyorum. Onlar ki farklı din, dil, ırka mensup olsalar da onları aynı kılan tek bir kimlikleri vardır o da Down Sendromlu olmaktır' dedi.

Daha sonra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Okul Müdürü Fatih Tezce, öğretmenler ve öğrenciler hep birlikte pasta kesti. Başkan Şahin, çocuklara hediyeler verdi. Program hatıra fotoğrafı çekilmesi ile sona erdi.

DÜNYA DOWN SENDROMU FARKINDALIK GÜNÜ KUTLANDI