BAŞKAN ŞAHİN, SAMSUNLU İŞADAMLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

13.03.2018

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’in ev sahipliğinde, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın katılımı ile oda başkanları ve işadamları bir araya geldi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz beyin her ay yaptığı oda başkanları ile istişare toplantısının bu ay ki toplantısını Bafra’da gerçekleştiriyoruz diyen Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Şahsım ve kurumum adına ilçemize geldiğiniz için çok teşekkür ederim.”

‘Bafra Karadeniz’in en büyük ilçesidir’

Bafra’nın Karadeniz’in en büyük ilçesi olduğunu söyleyen Başkan Şahin, “Bafra bildiğiniz gibi önemli bir tarım merkezi. Biz Bafra’da çok büyük bir aileyiz diyerek sivil toplum örgütleri ile birlikte Bafra’da neler yapabiliriz diye düşünerek çalıştık.”

‘Bafra Türkiye’yi besleyen büyük bir ovadır’

“Bafra Türkiye’yi besleyen büyük tarım ovamızla bunun dışında fidancılık, meyvecilik ve 120 bin dönüm çeltik ekimi yapılmaktadır” diyen Şahin,  “Yılda yaklaşık 90 ile 100 bin ton pirinç üretilmekte bunun yanında kavun, karpuz, domates gibi ürünlerimiz de mevcuttur” dedi.

“Bafra’da büyük potansiyeller var diyen Başkan Şahin, Kızılırmak Kuş Cennetinin % 80’i Bafra sınırları içerisinde ve burada Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin alt yapı çalışmaları hala devam ediyor. Kuş Cennetinin her yıl ziyaretçi sayısını arttırıyor. Kuş Cennetinde 355 kuş türü tespit edilmiş ve mart ayının başında leylekler gelmeye başladı.”

‘İkiz tepe de 10.800 eser bulundu’

Bafra’nın tarihi değerlerinden de bahseden ve İkiztepe’nin tarih koktuğunu anlatan başkan Şahin, “İkiztepe’de 10.800 arkeolojik eser bulunduğunu, bir kısmının Bafra Müzesi’nde sergilendiğini ve bir kısmının da Samsun Müzesi’nde sergilendiğini, önemli kısımların ise İstanbul’da muhafaza altında olduğunu belirtti.”

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’den sonra söz alan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise şunları söyledi: “Samsun`da yapılan bu istişare toplantılarını ilçelere de yayma fikri Zihni Şahin beyden geldi. Bafra`da ilk defa böyle geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştiriyoruz. Zaman zaman Samsun ile alakalı konu ve projeleri konuşuyorduk. Ben, Bafra Belediye Başkanı, OSB Başkanı ve Bafra`da ki tüm oda başkanlarına teşekkür ediyorum. Bizleri yalnız bırakmıyorlar. Onların gücünün yettiği yerde biz farklı projeler kazandırıyoruz. Güçlerinin yetmediği yerlerde destek oluyoruz. Bu şekilde birlik ve beraberlik içerisinde güzel işler yapmaya çalışıyoruz.”

‘Bafra Otogarı şehir dışına çıkacak’

“Şehir içindeki Otogarımızı şehir dışına çıkaracağız” diyen Başkan Yılmaz, “Bafra yeni otogarının ihalesi en yakın zamanda yapılacak. Bafra’nın yeni otogarı eski Çetinkaya Belediyesi binasının olduğu bölgeye yapılacak. Eski otogarı da vatandaşlarımızın ailesi ile rahat hareket ve dinlenebileceği yeşil alan olarak kullanmayı düşünüyoruz.”dedi.

‘Yeni Hal projesi yakında hayata geçecek’

Yeni Hal projesinin de hayata geçirilmesi yolunda çok büyük adımların da atıldığını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Yeni hal projesi için çaba sarf ediyoruz. Bafra Kültür Merkezi projesini ise 1 yıl içerisinde Bafra’mıza kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.

Kahvaltıdan sonra Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı, Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve Samsun’dan misafir olarak gelen oda başkanları ve işadamları Bafra Karma Medikal OSB’de bulunan ve 280 işçinin çalıştığı körük fabrikasını gezerek yetkililerinden fabrika hakkında bilgiler aldı. Daha sonra Kuş Cenneti Gezisinde bulunuldu.

Kahvaltı programına Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Bafra TSO Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar, Samsun Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hacı Eyüp Güler, AK Parti Bafra İlçe Başkanı İbrahim Semiz, çevre ilçelerin oda başkanları, iş adamları ve çok sayıda davetli işadamı katıldı.

BAŞKAN ŞAHİN, SAMSUNLU İŞADAMLARI İLE BİR ARAYA GELDİ