İLK YARI BİTTİ BAFRA'DA 25 BİN ÖĞRENCİ KARNE ALDI

19.01.2018

Bafra’da okuyan 25 bin öğrenci ilk yarı karnelerini aldılar.

Bafra'da ilçe genelinde 25 bin öğrenci karnelerini alarak 15 günlük ilk yarı tatiline başladı. Galip Öztürk Ortaokulu konferans salonunda gerçekleştirilen karne törenine, Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra Emniyet Müdürü Hikmet Demirci, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, MHP İlçe Başkanı Abdurrahman Çamaş ve çok sayıda veli katıldı.

Yarıyıl tatiline giren öğrencilere iyi tatiller dileyen Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, öğrencilerin okuma alışkanlığını asla terk etmemeleri gerektiğini vurgulayarak, “Kitap onların en yakın arkadaşı, dostu. Kitap okumaları ve gönüllerince de tatil yapmaları, dinlenmeleri lazım ki 2. yarıya çok daha mutlu, huzurlu ve zinde bir şekilde girebilsinler'' dedi.

Öğrencilerden tatilde iyi dinlenmelerini isteyen Kaymakam Türkel, “Bu ara tatil de iyi dinlenin. Çünkü ikinci dönem anne ve babanız sizden çok daha iyi notlar bekleyecekler. Zamanınızı iyi değerlendirin ve okuma alışkanlığınızı bu ara da geliştirin” dedi.

Program sonun da konuşan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Karnedeki notlar, öğrencilerin kendileri ile ilgili özeleştiri yapmalarına fırsat verecek ve buna göre de çalışmalara yön verilecek. Bütün öğrencilere iyi tatiller dilerken ikinci yarıyılda da başarılar dilerim” dedi.

Bafra Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu ise, ‘Geçmişini iyi bilen hatalarından ders çıkarıp geleceğe ulaşan bireyler iyi bir geleceğinde sahibi olacaktır. Başarılı olmanın en önemli aşaması kendine güvendir' dedi.

Konuşmaların ardından, okul öğrencileri şiirler okudu, şarkılar söyledi.  Daha sonra protokol okulun İngilizce proje sınıfında hatıra olarak asılmak üzere el izlerini çizerek imzalarını attılar. Program sonunda protokol öğrencilere karnelerini dağıttı.

İLK YARI BİTTİ BAFRA'DA 25 BİN ÖĞRENCİ KARNE ALDI