BAŞKAN ŞAHİN MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

28.12.2017

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ilçede görev yapan muhtarlarla bir araya geldi.

Başkan Şahin, muhtarlarla yapılan toplantıda 2009-2017 yılları arası yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Şahin, sinevizyon eşliğinde yapılan hizmetleri muhtarlarla paylaştı. Toplantıya AK Parti Samsun Milletvekili Av. Orhan Kırcalı, Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, AK Parti Bafra ilçe Başkan yardımcısı Alpay Kesim,  Bafra Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Kurt, Fikret Vatansever, Hüseyin Çamaş, belediye birim müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile muhtarlar katıldı. Muhtarlar toplantıya büyük ilgi ve katılım gösterdi. Toplantıda Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel ve AK Parti Samsun milletvekili Orhan Kırcalı da birer selamlama konuşması yaptılar.

BAŞKAN ŞAHİN 8 YILDA 30 YILDAN DAHA FAZLA ASFALT KALDIRIM BETON YOL YAPTIK

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin sinevizyon eşliğinde yaptığı konuşmada şunları söyledi: “İlçemizi çevre dostu, temiz ve ekonomik bir yakıt olan doğal gaza kavuşturduk. Asfalt şantiyesi ve plenti, kilitli parke taşı ve üretim tesislerimizi kurduk. Asfalt finişeri, silindirler 61 iş makinesi ve araç aldık. Asfalt ve kaldırımda dışa bağımlılık ile araç kiralamaya son verdik. Tüm bunlarla beraber 8 yılda ise 30 yılda yapılandan daha fazla asfalt, kaldırım ve beton yolu ilçemize kazandırmak nasip oldu. Bu çalışmalarımızı devam ettireceğiz.”

SAYISIZ HİZMETİ İNSANLARIMIZA KAZANDIRDIK

Bafra Belediye Başkanı sayısız hizmeti Bafra’ya kazandırdıklarını anlatarak, bunları bir bir saydı: “Canlı Hayvan Pazarı, sokak hayvanları barınağı, 15 Temmuz Demokrasi meydanı, Bafra Girişi peyzaj düzenlemesi projelerimizi insanlarımızın hizmetine sunduk.  Mezarlığımızı düzenledik. İkinci Mezarlığımızı yaptık, 80 adet çocuk oyun grubu kurduk. İçme suyu arıtma tesislerimizi tamamladık. Alparslan Türkeş Parkı, Cumhuriyet Meydanı, Adnan Menderes parkı ve Çamlık mesire alanlarımızı tamamen restore ederek ailelerimizin hizmetine sunduk. İlçemize modern kapalı pazarı kazandırdık. 4 adet muhtarlık binası ve parkı yaptık. Kapıkaya festivali, sele sepet ve Hıdırellez şenlikleri, çocuk tiyatroları, konferanslar, balon gezileri, yamaç paraşütü, sanat kursları gibi çeşitli festival ve etkinliklerle sosyal ve kültürel hayatımıza önemli katkılar sağladık. 4 adet oto park açtık. Çöp taksi uygulamasına geçtik. Yeni parklar kurduk. Tüm çocuk oyun parklarımızı yeniledik. Fitnes alanları kurduk. Gençlik merkezimiz için yer tahsisi yaptık. 143.000 metrekarelik alanı spor alanı ilan ettik. Gençlik merkezi, kapalı spor salonu, atış poligonu, şehir stadı, yarı olimpik kapalı yüzme havuzunun yapılmasına ve hükümetimizi tarafından ilçemize kazandırılmasına katkı verdik. 300 yataklı modern hastanemiz tüm imar işlemleri ve kararlarını aldık. İlçemiz modern hastaneye kavuştu. Şimdi ise Ağız ve diş sağlığı merkezimiz için yer tahsisi yaptık. 300.000 ton asfalt 80.000 metre beton yol, 130.000 metrekare satıh kaplama asfalt ve 300.000 metre kare kaldırım yaptık. 8 yıl içerisinde 30 yılda yapılandan daha fazla asfalt, satih kaplama asfalt ve beton yol ile kaldırım yapmak nasip oldu. Atatürk anıtımız ve 3 adet binamızı restore ettik. 2014 yılından önce çok önemli alt yapı çalışmaları yaptık. 13.000 metre kanalizasyon hattı, 12.000 metre yağmur suyu deşarj hattı döşenmesi çalışmalarını gerçekleştirdik. Cumhuriyet meydanımızı yeniledik. Baskı beton çalışmalarımızı sürdürüyoruz.“ dedi.

BAFRA 5 ANA HEDEFE KİTLENDİ

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin Bafra’yı 2023 yılına hazırladıklarını ifade ederek şunları söyledi “İlçemiz için ortak akıl ile 5 ana hedef belirledik. Bunlar Tarım, Sanayi, Eğitim, Turizm ve Kentleşmedir. Bu hedeflerimiz ile Bafra’mızı Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın hedef gösterdiği Cumhuriyetimizin 100.kuruluş yılı olan 2023 yılına hazırlamaktayız. 2023 yılında Bafra olarak Karma ve medikal Organize sanayi bölgesini tamamlayarak sanayi, Yeni sebze ve meyve toptancı hali, Sera OSB ve Tarım Tekno Parkı ile tarım, Bafra Kızılırmak Üniversitesi ile üniversite, turizm alt yapısını tamamlayarak Turizm şehri olacağız. Sosyal donatılarımız, Kızılırmak sedde projesi, ulaşım, yeni oto gar, kültür merkezi, BAKDEM, Kent ormanları ve yeni yeşil alanları ile kentleşme hedefine tamamen ulaşmış bir şehir haline geleceğiz. Bu konularda önemli adımlar attık. Atmaya da devam ediyoruz. 8 yeni proje hazırladık. Bunlar Bilgi ve teknoloji evi, Kırsal Kalkınma merkezi, Engelliler koordinasyon merkezi ve engelli ulaşım aracı, Meslek edindirme kursları, Turizm Enformasyon Ofisi, Kent Ormanı,  Bayanlar için Sağlıklı yaşam etkinlikleri, BAKDEM, Bay ve Bayan yaşlılar dinlenme lokali proje ve hizmetleridir.“ dedi.

Programın sonunda Muhtarlar Dernek Başkanı Salih Zeki Nayır konuşma yaparak Belediye tarafından organize edilen Çanakkale gezisine katılan muhtarlar adına, ayrıca düzenlenen muhtarlar günü ve diğer zamanlarda daima kendileri ile olduğundan dolayı Başkan Şahin’e teşekkür etti.

BAŞKAN ŞAHİN MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ