BAŞKAN ŞAHİN: ZAFERİN GURURUNU YAŞADIK

30.08.2017

Bafra'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95. Yıldönümü 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda törenle kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95. yıldönümü nedeni ile Bafra'da gerçekleşen törenlerde ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk takdimi yapıldı. Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel ve Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin tarafından yapılan çelenk sunumunun ardından tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Kaymakam Ali Fuat Türkel tarafından Anıt Şeref Defterinin imzalanmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın göndermiş olduğu mesaj okundu. 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda ki programdan sonra Bafra Kaymakamlığı'nda tebrik töreni yapıldı. Başkan Zihni Şahin törenlerde gaziler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve ilçe protokolü ile sohbet etti.

Başkan Şahin, törenler sonrasında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Ağustos ayı zaferler ayımızdır. Bu zaferlerin gururunu yaşamaktayız. Mustafa Kemal Atatürk, tam bağımsızlık anlayışı ile Kurtuluş Savaşımızı başlatmış ve esaret zincirlerini kırarak milletimizi hür yapmış, devletimiz ve cumhuriyetimizi kurmuştur. Kurtuluş Savaşımızda akan Türk kanları, bu semada uçan şehit ruhları devletimiz ve cumhuriyetimizin ebedi muhafızlarıdır. Bu duygu ve düşüncelerle Kurtuluş Savaşımız sırasında 26 Ağustos 1922 tarihinde başlatılan Büyük Taarruzun 95. yılını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşlarını rahmet ve şükranla anıyorum.”

BAŞKAN ŞAHİN: ZAFERİN GURURUNU YAŞADIK