ARİFE GÜNÜ DUALAR ŞEHİTLİKTE GÖĞE YÜKSELDİ

24.06.2017

Ramazan Bayramı'nın arife gününde, Bafra Asri Mezarlık Garnizon Şehitliği'nde bulunan şehitler kabirleri başında dualarla anıldı.

Program, Bafra İlçe Müftülüğü görevlilerinin Kur'an tilaveti ile başladı. Ramazan ayı boyunca okunan binlerce hatmin duaları yapıldıktan sonra Bafra İlçe Müftüsü Necmettin Kayar  tarafından dua yapıldı.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin burada yaptığı konuşmada, ’’Bir bayram arifesinde şehitlerimizin şahsında bütün geçmişimizi anmak, onları yâd etmek, dua etmek için bir araya geldik. Tabi ki bu hem buruk bir anma hem de gururlu anma. Çünkü bizler bu memleketi, bu toprakları bize emanet eden ceddimiz her karış toprağını kanlarıyla sulamış Çanakkale’den, Balkanlardan, Kafkaslardan, Körfezden ve Osmanlı bakiyesi olan bütün topraklarda yüzbinlerce şehit vermiş bir ecdadın torunlarıyız. Onlarla ne kadar övünsek azdır. Günümüzde de ülkemizin bölünmez bütünlüğünü birlik ve beraberliğini sağlamak amacıyla yakın tarihimizde de binlerce gencimizi şehit verdik. Bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm şehit ailelerinin ve vatandaşlarımızın mübarek ramazan bayramını kutluyorum.” dedi.

Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel ise yaptığı konuşmada şehitlik mertebesinin en kutsal bir mertebe olduğunu söyleyerek şehit ve gazi ailelerinin, tüm vatandaşların ramazan bayramını kutladı.

Arife programına Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel ve Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’in yanı sıra Bafra Jandarma Komutanı Bnb. İlhan Güngör, Bafra İlçe Müftüsü Necmettin Kayar, siyasi parti temsilcileri, Bafra Şehit Aileleri Dernek Başkanları ve yönetimi ile çok sayıda şehit ailesi, sivil toplum örgüt temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

ARİFE GÜNÜ DUALAR ŞEHİTLİKTE GÖĞE YÜKSELDİ