NEYZEN TEVFİK ŞİİR VE SANAT FESTİVALİ SONA ERDİ

16.05.2017

“6. Uluslararası Neyzen Tevfik Kolaylı Şiir ve Sanat Festivali” sona erdi.

Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen 6. Uluslararası Neyzen Tevfik Kolaylı Şiir ve Sanat Festivali’nin final gecesinde Cemal Safi rüzgârı esti. Program konuşmalarla başladı.

Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Neyzen Tevfik'in bize ihtiyacı yok ama biz Bafra olarak, Samsun olarak, ülke olarak Neyzen Tevfiklere, gerçek sanatçılara ihtiyacımız var. Biz gücümüzle, imkânlarımızla, Bafra Musiki Cemiyetimizle beraber önemli bir değerimiz olduğunu bildiğimiz Neyzen Tevfik'i anmakla ilgili programları yapıyoruz. Sosyal hadiseler insanlara heyecan veriyor, enerji veriyor, güç veriyor. Bafra olarak değerlerimiz çok ama Neyzen Tevfik Kolaylı, belli bir döneme damgasını vurmuş bir şahsiyet. Onun yaşadığı dönemlerde hiciv yapmak her babayiğidin harcı değildi. Ama hiç bir zaman sakınmadan nerede bir yanlış varsa dile getirmiş, cezaevine girmeyi göze almış, toplumun sıkıntılarını dile getirmiş önemli bir şahsiyettir” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yerli ve yabancı şairler şiirleri okudu. Yabancı konuklar geleneksel foklar gösterilerinde bulundular. Bafra Musiki Cemiyeti üyeleri tarafından 6. Uluslararası Neyzen Tevfik Kolaylı Şiir ve Sanat Festivali’ne katılan yerli ve yabancı şairlere plaket verildi. Kazakistan'dan gelen Roza Satovna Tokenova Belediye Başkanı Zihni Şahin'e, Sevil Piriyeva da Bafra Musiki Cemiyeti Başkanı Namık Anarat'a Kazakların geleneksel giysisi kaftan hediye ettiler.

Ünlü Şair Cemal Safi'nin onur konuğu olduğu 6. Uluslararası Neyzen Tevfik Kolaylı Şiir ve Sanat Festivali’nin final gecesinde Bafra Musiki Cemiyeti Korosu Cemal Safi'nin unutulmaz bestelerini seslendirdi. Duygu dolu anların yaşandığı programın sonunda günün anısına Cemal Safi'ye Belediye Başkanı Zihni Şahin tarafından plaket ve çiçek verildi.

NEYZEN TEVFİK ŞİİR VE SANAT FESTİVALİ SONA ERDİ