BAŞKAN ŞAHİN’DEN MOTOCROSS PROJESİ VE GİAD’A DESTEK

12.05.2017

Bafra Genç İşadamları Derneği yönetimi, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’i ziyaret ederek projelerini anlattı.

Belediye hizmet binasında gerçekleşen görüşmede Bafra GİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alper Güngör, Bafra’nın marka değerlerini tüm Türkiye’ye tanıtmak, bilinirliğini artırmak için bafrayoresellezzetler.com adı altında bir proje yürüttüklerini ifade ederek şunları söyledi:

“Hedefimiz Bafra’mızda üretilen ürünlerin ve yöresel lezzetlerin ülkemizdeki herkesin tatmasını sağlamak ve marka değeri oluşturmaktır.  Bu anlamda gidilen fuarlarda, Bafra’mızın ürünlerinin lanse edildiği her yerde sitemizi de tanıtmak ve bu tatların herkesin evine kadar gelebileceğini göstermek, aynı zamanda lezzet tutkunlarını Bafra’nın yöresel lezzetleri ile tanıştırmak ve bilinirliği artırmak hedefindeyiz. Belediyemizin de gittiği her ortamda bu lezzetlerin internet üzerinden alınabileceğini gösterebilmesi hem Bafra’mızın bilinirliği açısından hem de ürünlerimizin marka değeri açısından önemlidir.

Diğer bir konu ise Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın A. Çağatay Kılıç bey’in de bilgisinin olduğu Motocross projesidir. Proje eğer Bafra’mıza kazandırılırsa bu spor dalının ilçemize katkısı büyük olacaktır. Örnekle Kaynaşlı’da ve Afyon’da yapılan bu tarz projeler bölgeyi ihya etmiş ve isminden çok güzel bahsettirmiştir. Bizim de Bafra’da böyle bir projeyi hayata geçirmemiz, sizlerin destekleri ile mümkündür. Bu spor dalı 5 branşta gerçekleştiriliyor ve branşlardaki ayaklar Türkiye Şampiyonası şeklinde yapılıyor. Bu spor dallarıyla (Bisiklet, ATV, Endro, Cross ve offroad) gelecek olan sporcular ve yanındaki ekip aynı zamanda seyircilerle birlikte bölgeye ekonomik açıdan katkı sağlayacak ve de gelen spor kanallarının bölgenin reklamını yapması gibi olanaklarla Bafra’mızın bölge değeri yükselecektir. Projede yeri hazır olan, maliyetleri çıkartılmış sadece bir onaya bakan bu projeyi de onaylatabilmemiz gerçekten çok önemlidir.”

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ise, Bafra’mızın yerel ürünlerini gittikleri her platformda, her fuarda sergilediklerini, tanıtımını yaptıklarını ifade ederek şunları söyledi: “Bu konuda Bafra’daki diğer oda ve kurumlarla ortak hareket ediliyor. Pidesinden tutun da pirincine kadar iyi bir sunum yapmaya, akılda kalmasını sağlamaya çalışıyoruz, Ancak özellikle pirinç konusunda coğrafi olarak yol üstü bir konumunuz yok, körfez bölgesi olduğumuzdan dolayı çevre ilçeler konumlarını daha iyi kullandığından dolayı pirincimiz bir türlü markalaşamıyor. Bu konu ile ilgili Ankara yolunun üzerinde ya da daha farklı yerlerde bir tesis kurulup sadece Bafra ürünlerinin sunulacağı bir ortam oluşturmak ve bunların satışını yapmak için bir müteşebbis kurulabilir. Tabi bunu birkaç iş adamının birleşerek yapması gerekir. Belediye olarak biz de desteğimizi veririz.

Sizin de yürüttüğünüz çalışma güzel bir proje ve biz bu konuda da üzerimize düşeni yaparız. Çünkü Bafra için bir şeyler yapan her kuruluş bizim için önemlidir, değerlidir. Sizlere teşekkür ediyorum. Motocros projesi de bölgemize bir şeyler kazandıracak bir proje. Bu konuda öncelikli olarak yer tahsisi yapılması gerekmekte. Gerekli kontakları beraber kurarak bölgeye bu projeyi kazandırabiliriz. Bu konuda takipçisi olacağız ve bölgemize kazandırdığımız her katma değer bizim geleceğimizi aydınlatacaktır. Üstlendiğiniz sorumluluk bilinci, gençler olarak bölgenize duyduğunuz bağlılık, inşallah güzel projelerle birlikte taçlanacaktır. Biz de belediye olarak sizlerin yanında ve destekçisi olacağız.”

Bafra Genç İş adamları Yönetim Kurulu Başkanı Alper Güngör’ün ziyaretinde başkan yardımcısı Burak Özturan, yönetim kurulu üyeleri Efe Eren, Osman Engiz, Adnan Akkurt, Hasan Yurduseven, Dernek Sekreteri Murat Sever ve Motosiklet Kulübünü Temsilen Yaşar Trabzon hazır bulundu.

BAŞKAN ŞAHİN’DEN MOTOCROSS PROJESİ VE GİAD’A DESTEK