BAŞKAN ŞAHİN: SEDDE, HAL VE OTOGAR PROJELERİNE BAŞLANIYOR

10.05.2017

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, ilçede yürütülen projelerin değerlendirildiği toplantının ardından sahada incelemelerde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle ilçede yürütülecek projeler yerinde görüldü, son durum değerlendirmeleri yapıldı. Bafra’da düzenlenen programa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, Genel Sekreter Yardımcıları Zennube Albayrak, Mustafa Yurt, AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk ve ilgili daire başkanları da katıldı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz  “Bafra’mızın otogarından, sebze meyve haline, Sedde Projesine kadar her şeyi planladık. Önümüzdeki süreç içerisinde Bafra çok daha iyi olacak” dedi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin incelemelerden sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bafra’mızın tarihi dönüşümü için çok önemli bulduğumuz ve çalışmalarına daha önceden başlanmış bulunan 3 önemli projemiz bulunmaktaydı. Bu projeler önemli maliyetleri olan projelerdir. Örneğin Kızılırmak Sedde Projesi 50 milyon liralık bir projedir. Büyükşehir Belediye başkanımız ile bu konularda her zaman istişare içindeydik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz bu projeleri ilçe halkımızın ne kadar çok istediğini ve önemli olduğunu ilk günden itibaren biliyor ve çalışmalar yaptırıyordu. Kızılırmak Sedde Projesi, yeni otogar ve sebze meyve toptancı halimize en kısa sürede başlanacak. Büyükşehir Belediye başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz’a çok teşekkür ediyorum.”

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin açıklamalarına şöyle devam etti: “İlçemiz için ortak akıl sonucu ortaya koyduğumuz 5 ana hedefimizden biri turizmdir. Kızılırmak Sedde Projesi bu hedefimiz için çok önemlidir. Bu proje Samsunumuz ve bölgemiz içinde bir cazibe alanı oluşturacaktır. İlçe ekonomimize ciddi bir katkı yapacaktır. Bugün itibarıyla yaklaşık 15 milyon dolarlık çok önemli bir projedir.  3 önemli projenin de ilçemiz ve Samsunumuz için hayırlı olmasını diliyorum.”

BAŞKAN ŞAHİN: SEDDE, HAL VE OTOGAR PROJELERİNE BAŞLANIYOR