BAŞKAN ŞAHİN: GENÇLERE GÜVENMEMEK İKİYÜZLÜLÜKTÜR

30.03.2017

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti Samsun milletvekili Av. Orhan Kırcalı, AK parti Bafra ilçe Başkanı Tuncay Yurduseven, yönetim kurulu ve meclis üyeleriyle birlikte Bafra’da anayasa değişikliğini anlattılar.

Başkan Şahin, Milletvekili Kırcalı ve ilçe başkanı Yurduseven gündüz Bafra’nın mahallelerinde esnafları işyerlerinde ziyaret ettiler. Pazar yeri esnafları ile kahvaltıda bir araya geldiler. Daha sonra ise Diriliş Başkanları ve Bafra Genç İş Adamları Derneğini ziyaret ederek ilçede ki bir açılışa katıldılar. Gece ise Darboğaz, İkizpınar mahalleri, itfaiye ve 112 çalışanlarını ziyaret ederek anayasa değişikliği maddeleri üzerinde bilgilendirmelerde bulunarak destek istediler.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ziyaret ve çalışmalar hakkında şunları söyledi: “Anayasa değişikliği referandum süreci başladığından itibaren ilçe başkanımız, kadın ve gençlik kolları başkanlarımız, yönetim kurulu üyelerimiz, teşkilatımızın tüm kademeleri, belediye başkan yardımcılarımız ve meclis üyelerimizle beraber sahadayız. Bu çalışmalarımıza il başkanlığımızın düzenlediği programlara göre, bakanımız, genel başkan yardımcımız, milletvekillerimiz, il başkanımız, eski bakan ve milletvekillerimiz ilçemize gelerek katkı yaptılar destek verdiler. İlçemizde Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş ve milletvekilimiz Orhan Kırcalı konferans verdi. Seçim Koordinasyon Merkezi açılışımız İç işleri bakanımız Süleyman Soylu, Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, Milletvekilimiz Fuat Köktaş ve il başkanımız Muharrem Göksel’in katılımlarıyla yapıldı. Düzenlenen mitingde halkımıza hitap ettiler.

Bakanımız Akif Çağatay Kılıç, eski bakanımız Suat Kılıç, Genel Başkan yardımcımız Çiğdem Karaaslan, Büyük şehir belediye başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz, Milletvekillerimiz Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt ve Orhan Kırcalı, il başkanımız Muharrem Göksel, pek çok kez ilçemize gelerek hemşerilerimizi ziyaret ettiler, esnaflarımızı dolaştılar, muhtarlarımız ve sivil tolum kuruluşlarımız ile beraber oldular. Son olarak Cumhurbaşkanımızı Bafralılar olarak yüksek bir katılımla Samsunumuzda dinledik.  Kısacası güçlü bir şekilde çalışıyoruz.”

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin anayasa değişikliği hakkında ise şunları söyledi: “Ben bir eğitimciyim. Yıllarca öğrencelerimiz ve gençlerimizle beraber oldum. Çok zeki, vizyon sahibi ve donanımlılar. Ben onlara her zaman güvendim. 17 yaşında üniversite bitiren gençlerimiz var. Dünyada 12 yaşında Tıp Fakültesini bitirmiş insanlar var. Sanat alanında 10-12 yaşlarında dâhiler var. Ülkemizde dâhiler okulları oluştu.  Bunların sayısız örnekleri bulunuyor. Dünyanın 51 ülkesinde ise seçilme yaşı 18’dir.  Konu bizim gençlerimiz olunca neden onlara güvenmiyoruz. Sadece siyasi çıkarlarımız için gençleri yok saymak Büyük Önder Atatürk’ün Cumhuriyetimizi emanet ettiği gençlerimize büyük haksızlıktır. Hem cumhuriyeti emanet edeceğiz hem de siyaset yapma diyeceğiz.  Konu sadece 18 yaş da değildir. Değişiklik 18-19-20-21-22-23 ve 24 yaşında ki gençlerimizi kapsamakta ve onlara seçilme hakkı getirmektedir. Çanakkale’de vatanımızı müdafaa eden kınalı kuzular 15 yaşındaydı. Onbeşliler şiiri de de bu kınalı kuzularımız için yazılmıştı.  Gençlerimize şehit olun derken tamam, konu milletvekilliğine gelince olamazsınız demek rezilliktir, ikiyüzlülüktür. Sanki meclisimizde ki 600 milletvekili de 18 yaşından oluşacakmış gibi milletimizi kandırmak, gençlerimizi yok sayan açıklamalar yapmak, onların önünü kesmek doğru değildir. Hayatı gençlerle beraber geçmiş, onlara bir şeyler vermek için çalışmış, onların beceri, kapasite ve donanımlarını bilen biri olarak gençlerimize yapılan haksızlıktan dolayı büyük üzüntü duyuyorum. Gençlere güvenmeyenler Çanakkale şehitliğimizi ziyaret etsin, kurtuluş savaşımıza baksın, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü bir kez daha okusunlar. Dahilerin hayatlarını incelesinler, 15 Temmuzu hatırlasınlar, Fatih Sultan Mehmet’i düşünsünler. O zaman en azından bu konuya girmezler. Bu maddeye itiraz etmezler. Unutmayalım ki 15 Temmuz ihanetinin başı FETÖ neredeyse 80 yaşında. İhanetin daniskasını yaptı. O gece tanklara çıkan 18-24 yaş arasında gençlerimiz vardı. Onlarda kahramanlığın destanlarıydı. Konu yaş değildir. Konu vatanseverliktir. O ihaneti yapanlar mı mecliste olmalıdır. Yoksa ihanete şehadeti göze alarak karşı çıkan gençlerimiz mi mecliste olmalıdır. Ben gençlerimize inanıyor ve güveniyorum.”

BAŞKAN ŞAHİN: GENÇLERE GÜVENMEMEK İKİYÜZLÜLÜKTÜR