BAŞKAN ŞAHİN: BÜYÜKLERİMİZ BAŞIMIZIN TACIDIR

22.03.2017

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin Yaşlılar Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Şahin mesajında şu ifadelere yer verdi: “Dün ile bugün arasında köprü kuran, değerlerimizi gelecek nesillere taşıyan yaşlılarımızın kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını ve itibar görmelerini sağlamak toplumumuzun en önemli görevlerinden biridir. Toplumda bu bilincin yerleşmesini, yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesini, daha aktif olmasını sağlamak amacıyla 18-24 Mart Yaşlılar Haftası olarak belirlenmiştir. Çevremizdeki yaşlılara her zaman yardımcı olmalıyız. Onlara göz kulak olup sevgi, şefkat göstermeliyiz, Hâl-hatırlarını sorup yaşlıları ziyaret etmeliyiz. Eğer yalnız yaşıyorlarsa, bu yalnızlıklarını onlara hissettirmemeliyiz. Yüce Allah Kuran-ı Kerim’de : “Biz insana, annesine babasına iyi davranmasını emrettik.” Peygamber efendimiz ise” Küçüklerine şefkat göstermeyen, büyüklerine değer ve saygı göstermeyen bizden değildir." buyurmuşlardır. Unutmayalım ki;  her insan, yaşlılığa doğru koşmaktadır. Yaşlılık sevgi gibi olup saklanması mümkün değildir. Allah ömür verdiğinde hepimizin geleceği noktadır.”

Bafra Belediye Başkanı Şahin açıklamalarını şöyle tamamladı: “Gölgelerinde hayat bulduğumuz anne ve babalarımıza, yaşlılarımıza ve tüm büyüklerimize her zaman sahip çıkmalıyız. Onlara hizmette ve hürmette kusur etmemeli, onları hatırlamayı da bir haftaya sınırlandırmamalıyız. Onların dualarını almalıyız. Milli kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan ve hayatımızın en kıymetli varlıkları olan büyüklerimizin he ellerinden öper, saygılarımı sunar ve Yaşlılar Haftalarını kutluyorum.”

BAŞKAN ŞAHİN: BÜYÜKLERİMİZ BAŞIMIZIN TACIDIR