BAŞKAN ŞAHİN: VATANIMIZI ŞEHİTLERİMİZE BORÇLUYUZ

18.03.2017

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. yılı ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Bafra Asri Mezarlıkta şehitleri anma programı düzenlendi. Anma programı Garnizon Şehitliğinde bulunan abideye çelen sunumuyla başladı.

Garnizon Şehitliği’nde bulunan şehitler, kabirleri başında dualarla anıldı. Programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşmalar yapıldı.  Daha sonra şehitlik defteri Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel tarafından imzalandı.

Program, Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından İlçe Müftüsü Necmettin Kayar tarafından dua yapıldı. Yapılan duanın ardından Bafra kaymakamı, belediye başkanı Ak Parti ilçe başkanı şehit kabirlerine karanfil             bıraktı.

Şehitleri anma programına Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel,  Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra Jandarma Komutanı İlhan Güngör, Bafra Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Ak Parti ilçe başkanı Tuncay Yurduseven, İlçe Milli Eğitim Müdürü,  şehit aileleri dernekleri ve yakınları, daire amirleri,  öğrenciler,  gaziler, çok sayıda vatandaş, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin program sonrasında yaptığı açıklamada şunları söyledi:  “Çanakkale Zaferinin 102.yılı ve şehitlerimizi anma günü dolayısıyla şehitlerimizi andık. Şehitlerimizi her zaman anıyor ve onlara minnet ve şükran duyuyoruz. Bizler vatanımızı, bağımsızlığımızı ve bugünlerimizi şehitlerimize borçluyuz.  Çanakkale Zaferi, iman, bağlılık, özveri, acı, sevgi, sadakat ve merhamet duygularıyla varoluş mücadelesi veren milletimizin yeniden doğuşu olmuştur. Bugün aldığımız nefes o günlerde son nefeslerini veren şehitlerimizin vesilesiyle olmuştur. Devletimizin kurucusu ve Çanakkale Zaferi’nin mimarlarından Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi ‘Çanakkale Zaferi, Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki, Çanakkale Muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur.’ Bu duygu ve düşünceler içerisinde Çanakkale Zaferi’nin 102. yılını kutluyor,  başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, gazilerimize saygılarımı sunuyorum.”

BAŞKAN ŞAHİN: VATANIMIZI ŞEHİTLERİMİZE BORÇLUYUZ