BAŞBAKAN YARDIMCIMIZ KURTULMUŞ’A SEVGİ SELİ

28.02.2017

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Bafra’da AK Parti Bafra İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve 28 Şubat” konulu konferansa katıldı.

Konferansta AK Parti Bafra ilçe Başkanı Tuncay Yurduseven ve Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’in konuşmalarından sonra Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş konuştu. Başkan Şahin konuşmasında Bafra hakkında tanıtıcı bilgiler verdikten sonra Bafra’nın 5 ana hedefini özetledi.

Bafra Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Çok sayıda izleyici ayakta kalırken, kalabalık salonun dışlarına kadar taştı.  Başbakan yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş salona gelirken ve ayrılırken vatandaşlardan büyük sevgi ve tezahürat gördü.

Konferansta konuşan Başbakan yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş özetle şu görüşlere yer verdi:  “15 Temmuz’da milletimizin önü kesilmeye çalışıldı. Bütün bunlara rağmen rahmetli Adnan Menderes’le başlayan bu haksızlıklara,  zulümlere,  engellemelere rağmen milletimiz kendi yolunu açtı, ilerledi bu günlere geldi. Önümüzdeki 16 Nisan’da referandumda da millet önünü açacak, ayaklarındaki prangalardan kurtulacak daha hızlı bir şekilde yürümeye devam edecek. Milletimiz en yüksek oranda evet oyu vererek kimsenin ağzını açıp mazeret üretemeyeceği bir sonuç ortaya koyacaktır. Milletimiz yeni Türkiye istikametinde evet diyecek. Milletimiz güçlü Türkiye için evet diyecek. Millet daha hızlı kalkınma için evet diyecek, siyasi istikrar için evet diyecektir. Bunları kapı kapı bütün kardeşlerimize anlatacağız. 18 maddeyi kapsayan Anayasa değişikliği paketi toplumda var olan ihtiyaçları karşılayan bir pakettir. Biliyorlar ki cumhurbaşkanını bu millet seçtiği sürece milletin çarşısından, pazarından geçmeyen, milletin camisinden, mescidinden geçmeyen, milletin şarkısını türküsünü söylemeyen, milletin tarihiyle, medeniyetiyle barışık olmayan hiç bir kimse bu ülkede bundan sonra Cumhurbaşkanı olamayacaktır. Rahatsızlık budur. Vesayetçiler rahatsız olmaktadır. Artık Cumhurbaşkanı kapalı kapılar ardında değil sandık meydanında, er meydanında milletin helal oylarıyla seçiliyor” ifadelerini kullandı.

Konferansa AK Parti Milletvekili Orhan Kırcalı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel,  AK Parti Bafra ilçe Başkanı Tuncay Yurduseven, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Program sonunda Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'a Belediye Başkanı Zihni Şahin ve AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven tablo ve Bafra'nın simgesi Çetinkaya Köprüsü’nün maketini hediye etti.

BAŞBAKAN YARDIMCIMIZ KURTULUŞ’A SEVGİ SELİ