BAŞKAN ŞAHİN BİR KEZ DAHA BAFRA’YI TANITTI

28.02.2017

Bafra’da, AK Parti Bafra ilçe Başkanlığının düzenlediği ve Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un konuşmacı olarak katıldığı “28 Şubat ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” isimli konferans düzenlendi.

Bafra Belediyesi Kültür Merkezi’ndeki konferansa AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel,  AK Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, 19 Mayıs İlçe Başkanı İrfan Kalaycı, belediye meclis üyeleri, il ve ilçe yöneticileri, çok sayıda muhtar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Başkan Şahin program öncesi ve sonrasında bir kez daha başta konuşması olmak üzere Bafra’nın tüm değerlerini öne çıkartan çalışmalar yaptı ve hediyeler verdi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin başbakan yardımcısını çiçeklerle karşıladı. Başkan Şahin konferansta yaptığı konuşmada, Bafra hakkında bilgiler vererek şunları söyledi: “Bafra’mız 150.000’e yaklaşan nüfusu ile Türkiye’nin en büyük şehirlerinden biridir.  Bafra Kızılırmak nehrinin getirdiği topraklarda bereketli bir şehir, Türkiye ve dünyaya tarım ürünleri sağlayan önemli bir tarım merkezi,  İkiztepe ören yeri kazılarıyla da tarihin en eski yerleşim yerlerinden biri olduğu tespit edilmiş medeniyetler beşiğidir.  Bafra Kuş Cenneti, doğal güzellikleri, deniz feneri kemerli köprüsü ve tarihi eserleri ile turizmde cazibe merkezi olacak potansiyellere sahiptir. Tüm bunları dikkate alarak büyük Bafra ailesi olarak, Tarım, Sanayi, Üniversite, turizm ve kentleşme alanlarında 5 ana hedefe kenetlendik. Bu konular üzerinde birlik ve beraberlik içinde adımlar atıyoruz” dedi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin başta Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş olmak üzere Bafra’ya dışarıdan gelen misafirlere içinde Bafra’yı anlatan kitaplar, DVD, Bafra müzesi kitapçığı gibi 5 adet tanıtıcı yayın ile Bafra nokulu ve kaymaklı lokumu olan çantalar takdim etti. Program sonunda ise Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'a Bafra'nın simgesi Çetinkaya Köprüsü’nün maketini hediye etti.

BAŞKAN ŞAHİN BİR KEZ DAHA BAFRA’YI TANITTI