BAFRA’DA, MUHTARLARIN ÖNERİ VE TALEPLERİ DİNLENDİ

31.01.2017

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafra mahalle muhtarlarının şikâyet, talep ve önerilerini anlattığı muhtarlar buluşması gerçekleştirdi. Toplantıda, muhtarların talepleri ve önerileri dinlendi.

Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından 15 Temmuz Darbe Girişiminin Belgeseli izlendi. Daha sonra sırasıyla Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel selamlama konuşması yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Vali İbrahim Şahin’in konuşmalarının ardından muhtarların görüş, öneri ve talepleri alındı.

Vali Şahin konuşmasında “15 Temmuz bu ülke için ikinci bir kurtuluş savaşıdır. Bu savaş bu mücadele bundan sonra daha da güçlenerek, refah düzeyi güçlü bir ülke olarak devam edecektir. Cumhurbaşkanımızın muhtarlara verdiği değeri biliyoruz. Daha önce muhtarlarla toplantı yapan bir Cumhurbaşkanı görmedik. İçişleri Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda biz bu defa ilçe ilçe muhtarlarla toplantı yapıyoruz. Buraya gelmeden önce Bafra Sera OSB ve Medikal OSB ile ilgili toplantılarımızı yaptık. Bu konuda da çok ciddi mesafeler kat ettik' dedi.

Amaçlarının İlçeleri yeniden inşa etmek olduğunu vurgulayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise; "İstişare ve değerlendirme toplantısına katılan tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Muhtarlarımız sayesinde mahallelerimizdeki sorunları ve sıkıntıları çok daha iyi görebiliyoruz ve ona göre müdahalede bulunuyoruz. Hiçbir ayrım içerisine girmeden tüm mahallelerimize ve ilçelerimize eşit hizmet götürebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. En büyük sıkıntılarımızdan biri olan yol sorununun çözüme kavuşması için ekiplerimiz var gücüyle çalışıyor' dedi.

“Biz halka hizmetkârız” diyen Başkan Yılmaz, “Önümüzdeki yaz sezonu Bafra ilçemizde çok büyük hamlelerin ve çalışmaların yapıldığı yıl olacak" şeklinde konuştu.

Bafra'da iki sene içerisinde 140 km beton ve beton asfalt yol yapıldığını belirten Başkan Yılmaz, “Bafra için büyük önem taşıyan ve Bafra Belediye Başkanımız Zihni bey ile de istişarelerini yürüttüğümüz, heyecanını gönlümde hissettiğim 50 milyon TL'lik Sedde Projesine de bu sene başlayacağız.” Dedi.

Bafra Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya ayrıca Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, AK Parti Meclis Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, Genel Sekreter Yardımcıları Sefer Arlı ve Mustafa Yurt, daire başkanları meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı.

BAFRA’DA, MUHTARLARIN ÖNERİ VE TALEPLERİ DİNLENDİ