BAŞKAN ŞAHİN: BAFRA LOBİSİ OLUŞTURUYORUZ

25.12.2016

Bafra için Hepimiz İnisiyatif grubu tarafından Samsun'daki Bafralıları bir araya getirmek amacıyla kahvaltı düzenlendi.

Çelik AVM ’de düzenlenen kahvaltıya AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, MHP Bafra İlçe Başkanı Abdurrahman Çamaş, işadamları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Bafra İnisiyatifi Dönem Sözcüsü Av. Murat Bölükbaşı, yaptığı açılış konuşmasında sivil toplum örgütlerinin önemine değindi.  Bafra ile ilgili hazırlanan slayt gösteriminin ardından konuşan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Bir şehir bütün potansiyelleriyle beraber kalkınması, gelişebilmesi için tüm sivil toplum unsurlarıyla şehre enerji katacak herkesle birlikte hareket ettiğinde hedeflerine ulaşır ve şehrine de hizmet etmiş olur. Bizde bu anlayışla kurulan Bafra için hepimiz sivil inisiyatifi, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti başkanlarıyla birlikte oluyoruz. Bafra olarak büyük bir aileyiz anlayışı içerisinde Bafra için ne yapabiliriz diye bir çalışma başlattık. Yaptığımız toplantılarda 5 ana hedef seçtik.  Bu hedeflerimiz, Tarım, Sanayileşme, Turizm, Kentleşme ve Üniversite hedefleridir. Hedeflerimizden birisi Bafra tarım ovası. Türkiye’yi besleyen önemli ovalardan birine sahibiz. Tarımda katma değeri nasıl arttırabilirizi çalıştık. Bununla ilgili çeşitli projeler hazırladık. İkinci olarak sanayi ile ilgili neler yapabiliriz. Üçüncü hedef olarak Bafra’nın turizm anlamında neler yapabileceğimizi, dördüncü olarak da turizm fakültemizin açılmasıyla bir de işletme fakültesinin de onayı YÖK’ten çıktı. Kızılırmak Üniversitesini nasıl ilçemize kazandırabiliriz? Bu hedeflerimize ulaşmak istiyoruz. Beşinci olarak da eski yerleşim yerleri imar bakımından sıkıntılı. Bafra’nın kentleşmesi için ne yapabiliriz dedik ve Karadeniz Teknik Üniversitesi hocaları ve öğrencileri gelip burada çalışma yaptılar ve önümüze bir proje çıkartacaklar. Bu hedeflerimize ulaşmak için gayretli bir şekilde çalışıyoruz. Samsun’da olabiliriz, İstanbul’da olabiliriz, Ankara’da, Bursa’da, Tekirdağ’da her tarafta hemşerilerimiz var hep beraber Büyük Bafra ailesini oluşturuyoruz. Bafra için çalışıyoruz.”

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin açıklamalarını şöyle tamamladı: “Bu toplantılar hem Bafra’mızın hem de Samsunumuzun tamamı için faydalıdır. Büyükşehir Belediyesi başta Kuş Cennetimiz olmak üzere ilçemizde önemli hizmetler yapıyor.  Hükümetimiz yatırımlar yapıyor. Bazı projeler zaman alacak ama Bafra’mız beş yıl sonra çok iyi bir noktaya gelecektir.  Bafra Ticaret Odası Başkanı Göksel Başar, TSO Meclis Başkanı Nur Meral Aydıner, Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Borsa Başkanı Namık Kibaroğlu, Siyasi partiler, Muhtarlar, İl başkanımız, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Valimiz, Bakanımız, milletvekillerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, basınımız, hepimizin ortak hedefi Bafra’mızdır. Bu toplantılarla Bafra lobisi oluşmaktadır. Burada ifade edildiği gibi Samsun’da Bafralılar Derneği kuracağız. Samsun’da bir Bafra var, Bafra Samsun İçin var geniş kapsamlı bir anlayışa sahibiz.”

Toplantıda, Samsun AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, AK Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, MHP Bafra İlçe Başkanı Abdurrahman Çamaş, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Göksel Başar, Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Büyükşehir başkan vekili Turan Çakır, Bafra Genç İş Adamları Derneği Başkanı Yavuz Selim Muratoğlu, AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı birer konuşma yaptılar. Toplantıya katılanlar söz alarak görüş ve düşüncelerini ortaya koydular.

BAŞKAN ŞAHİN: BAFRA LOBİSİ OLUŞTURUYORUZ