YENİ KENT MEYDANININ İSMİ "15 TEMMUZ DEMOKRASİ MEYDANI" OLUYOR

03.08.2016

Bafra Belediye Meclisi Ağustos Ayı toplantısını gerçekleştirdi.

Bafra Öğretmen Evi’nde gerçekleştirilen toplantının gündemi şu maddelerden oluştu:

1-Bafra Belediye Meclisi’nin 03.08.2016 tarihli Olağan Ağustos Toplantısına ait gündemin oylanması.

2- Gelen evrak ve dilekçelerin görüşülmesi

Gündemin oylanmasının ardından Belediye Meclisi’nin 03.08.2016 tarihli olağan Ağustos Toplantısı’na ait Gelen Evrak ve Dilekçeler gündemi görüşüldü.

Son günlerde yaşanan olağanüstü durumlar nedeni ile Başkan Şahin, Meclis Toplantısının başında şunları söyledi:

“Asil ve aziz milletimiz 15 Temmuzda bir destan yazmış ve bu destanı devam ettirmektedir. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Bafra’mızda da 15 Temmuzda demokrasimize, millet iradesine, ülkemizin geleceğine, birlik ve beraberliğimize, seçilmiş hükümetimize, cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza yarınlarımıza sahip çıktınız. İlk andan itibaren kenetlendiniz, meydanlarda oldunuz hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyor sevgilerimi sunuyorum. Sizlerin 15 Temmuz ihanetinden bu yana gösterdiği dik duruş demokrasi tarihinde altın harflerle yer alacaktır.  Milletimizin vermiş olduğu tepki ve yapmış olduğu bu büyük mücadele tüm dünyayı şaşkına çevirmiştir. Sizlerin şehadeti göze alan kahramanlığı, büyük kudreti, muhteşem cesareti ve inanılmaz fedakârlığı ülkemizi büyük bir faciadan kurtarmış ve demokrasimizi ipten almıştır. 15 Temmuzda ülkemiz, bayrağımız, vatanımız ve demokrasi için tankların önüne yatan bombalara ve kurşunlara hedef olan, tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Rabbim hepsinden razı olsun.

Bu sağlam birlikteliğimiz ve kardeşlik hukukumuz, her zaman devam etmelidir. Bizler bir ve beraber oldukça hiçbir ihanet başarıya ulaşamayacaktır. Bizler birbirimize kenetlendikçe Türk milletini hiçbir güç mağlup edemeyecektir. Bu ihanet girişimine karşı dimdik ayakta duran, millet iradesine ve demokrasiye sahip çıkan aziz milletimize,  Cumhurbaşkanımız ve başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, başbakanımız Binali Yıldırım’a, gazi meclisimize, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye,CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na, TBMM’de milletimizi temsil eden milletvekillerimize, meclis dışındaki milli iradeye sahip çıkan tüm partilerimize, hükümetimizin saygıdeğer bakanlarına, yine bu hain kalkışma karşısında vatanına, milletine bayrağına âşık olan, milli iradenin gücünü sonuna kadar koruyan Türk Silahlı Kuvvetlerimize, kahraman emniyet teşkilatımıza, üniversitelerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, demokrasimize sahip çıkan başta yerel olmak üzere tüm yazılı ve görsel basınımıza, asil ve büyük Türk Milletine çok teşekkür ediyorum.

Bu şanlı bayrağımızı milletimizin her yere dikme kudreti içerisinde olduğu bir kez daha görülmüştür. Allah’ın izniyle milletimizin birlik ve berberliği, kardeşliği inşallah kıyamete kadar sürecektir. Bu duygu ve düşüncelerle ilk andan itibaren Yeni Kent Meydanımızı boş bırakmayarak orayı milli birlik ve beraberlik meydanı haline getiren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum”

YENİ KENT MEYDANININ İSMİ "15 TEMMUZ DEMOKRASİ MEYDANI" OLUYOR

Başkan Şahin, Meclis Toplantısında üyelere, Yeni Kent Meydanı’nın isminin “15 TEMMUZ DEMOKRASİ MEYDANI” olarak isimlendirilmesini teklif etti. Meclis üyelerinin tümünün oyları ile karar alınarak Büyükşehir Meclisi’nde görüşülmek üzere başvurusu yapılacak.

Meclis Toplantısında bu teklifin ardından gündem konularının görüşülmesine geçildi.

BELEDİYE MECLİSİ AĞUSTOS AYI TOPLANTISI YAPILDI